We beginnen het traject naar werk altijd met een diagnoseweek. Deze week start de eerste maandag na je informatiebijeenkomst.

Tijdens deze week krijg je op een speciale afdeling van NoordWestGroep verschillende werkzaamheden te doen. Je wordt tijdens de werkzaamheden beoordeeld op zaken als: nauwkeurigheid en netheid, werktempo, inzicht, contact met anderen, omgaan met leiding en ook letten we er op of je je aan de afspraken houdt en goed voor jezelf zorgt.

Aan het einde van deze week bepalen we  – samen met jou – wat je nodig hebt om een baan te kunnen bemachtigen. Wanneer het nog onduidelijk is wat jij precies in je mars hebt, kan het korte diagnosetraject met één of twee weken verlengd worden, maar daarna moet duidelijk zijn hoe wij jou het beste kunnen helpen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden:

  • wanneer je al lange tijd niet gewerkt hebt, is het vaak prettig om eerst arbeidsfit te worden of nieuwe vaardigheden te leren bij een Leer-/Werktraject (LWT),
  • het is ook mogelijk dat je genoeg opleiding hebt, maar weinig recente praktijkervaring. Je kunt dan geplaatst worden op een werkervaringsplek (WEP),
  • als je genoeg kennis en ervaring hebt, kun je ook rechtstreeks aangemeld worden bij ons WerkgeversServicePunt (WGSP), om samen op zoek te gaan naar een baan die bij je past.Om je ontwikkeling richting arbeidsmarkt overzichtelijk te houden, en snel te kunnen reageren op vacatures die passen bij jouw interesses, werken we met het programma Werkstap.Je krijgt een eigen inlog, je kunt bij je eigen gegevens en natuurlijk kun je ook op elk moment kijken hoever je al bent op weg naar een betaalde baan.
  • Hierin staan jouw gegevens van de zelfintake, de uitslag van je diagnosetraject, maar ook de stappen die je al hebt gezet om nieuwe vaardigheden aan te leren en welke nieuwe stappen je hebt afgesproken met je consulent om je verder te ontwikkelen.

Werkstap

Om je ontwikkeling richting arbeidsmarkt overzichtelijk te houden, en snel te kunnen reageren op vacatures die passen bij jouw interesses, werken we met het programma Werkstap.

Hierin staan jouw gegevens van de zelfintake, de uitslag van je diagnosetraject, maar ook de stappen die je al hebt gezet om nieuwe vaardigheden aan te leren en welke nieuwe stappen je hebt afgesproken met je consulent om je verder te ontwikkelen.

Je krijgt een eigen inlog, je kunt bij je eigen gegevens en natuurlijk kun je ook op elk moment kijken hoever je al bent op weg naar een betaalde baan.