Enkele voorbeelden

Eko-boerderij De Eerste biedt Verena een baan

 Verena Veen kan haar geluk niet op nu Erik Ploer van Eko-boerderij De Eerste in Marknesse haar een vast contract heeft aangeboden.

Na haar opleiding aan de praktijkschool Stad en Esch, kwam Verena in de Deltion XXL-Groep, waar de jongeren via werken en leren een stapje dichter bij de arbeidsmarkt konden komen.

Door bemiddeling van Alko Tolner vanuit de Businessclub Steenwijkerland en John Moes, accountmanager bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst, kreeg Verena twee jaar geleden een werkervaringsplek bij deze boerderij. Haar dagelijkse taken bestaan sinds die tijd onder meer uit twee keer per dag voeren van de dieren, het wassen van de flessen voor melk en yoghurt, kratten schoonmaken en helpen in de kaasmakerij. In de afgelopen twee jaar met tijdelijke contracten heeft Verena laten zien dat ze een waardevolle kracht is binnen het bedrijf. In een korte terugblik, waarbij ook Alko Tolner en John Moes waren uitgenodigd, geeft Erik Ploer aan dat hij zo tevreden is over de samenwerking met Verena dat het niet meer dan logisch is dat ze een vast contract krijgt en blijft werken bij Eko-boerderij De Eerste.