Gepubliceerd Op: 25 januari 2023

De jeugd heeft de toekomst

NoordWestGroep detacheert o.a. mensen naar andere grote bedrijven in Steenwijk. Agrifac Machinery B.V. is een van deze bedrijven. Recent hebben een aantal leerlingen van de praktijkklas van Accrete, uit groep 5 t/m 8, een werkbezoek gebracht aan Agrifac om samen met mensen van NWG te werken. De kinderen komen van Accrete-scholen uit Blokzijl, Steenwijkerwold en Steenwijk. En bezoeken in het schooljaar diverse bedrijven in Steenwijkerland.

De leerlingen werden ontvangen door Peter Bruintjes van Agrifac. Na een introductiefilm en een rondleiding door het bedrijf mochten de leerlingen zelf aan de slag. Onze NWG-collega’s Leo van Dijk en Wendy Vos hadden voor de leerlingen een leuke montageklus klaargezet.

Met behulp van een lesbrief en een werktekening mochten de leerlingen zelf sproeidoppen monteren onder toeziend oog en uitleg van Leo en Wendy.  Beide hadden er zichtbaar plezier in. Na een uurtje hard werken mocht er gepauzeerd worden en kregen de leerlingen een lekkere versnapering.

Er was ook nog contact met een medewerker van personeelszaken. Leuk om te zien dat een paar enthousiaste leerlingen direct wel een contract wilden bij Agrifac. Hierna werden de laatste sproeidoppen in elkaar gezet en kwam er een eind aan deze leerzame ochtend.  Als beloning voor het harde werken kregen de leerlingen een mooie cap van Agrifac en mocht er ook een sproeidop mee naar huis.

Een ongelooflijk mooi en zinvol initiatief van Accrete om leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de mogelijkheden van werken in ons mooie Steenwijkerland! Werk. Voor elkaar.

Deel dit bericht!