Met een blijde glimlach nam Gaby Klaver-Hermans donderdag de toespraak en bloemen van Wicher Nieborg in ontvangst. Als sinds 2009  was ze in dienst bij NoordWestGroep, vanwaar ze vanaf 2010 ging werken op locatie bij Eleq.

‘Ik zag er in eerste instantie tegenop op bij NoordWestGroep te gaan werken,’ vertelt Gaby eerlijk. Er gingen zulke rare verhalen over deze organisatie rond, het leek me helemaal niet fijn om daar naar toe te gaan.  Maar het is me alles meegevallen. Die verhalen van buitenaf klopten gelukkig niet.’

Na een aantal jaren trajecten bij NWG en Eleq vond Gaby het de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met haar consulent Sonja Fokkens bezocht ze begin dit jaar de banenmarkt in Zwolle, waar ze kennismaakte met Koskamp automaterialen.

In mei volgde er een proefplaatsing bij dit bedrijf en dat beviel van beide kanten zo goed dat Gaby per 1 september in dienst is genomen als logistiek medewerker. Zo’n 32 uur per week bezorgt Gaby als chauffeur/bezorger onder meer oliefilters, uitlaten, autobanden en trekhaken naar diverse garagebedrijven in de omgeving.

‘Soms zitten er wel materialen bij die heel zwaar zijn, maar ik heb tot nu toe altijd spontaan hulp gekregen van de mensen bij de garage. Het is echt heel leuk werk om te doen en ik heb hele aardige collega’s.

’s Ochtends krijg je de routes die gereden moeten worden. De spullen die je moet gaan bezorgen staan dan al voor je klaar, dus je haalt je autosleutel en begint met inladen. Om 8.05 uur mag je wegrijden. Deze week begin ik steeds met de route door Darp, Havelte, Dieverbrug, Dwingeloo en Diever en daarna snel weer terug voor de volgende route. Om 9.30 uur begin je dan met je volgende route en zo rij je 6 routes per dag. Dat is goed te doen hoor. Ook met die storm van gisteren. Er lagen wel veel takken op de weg, maar ik ben niet zo snel bang.

Ook mijn kinderen vinden het erg leuk dat ik een andere baan heb. Ik kom nu altijd heel vrolijk thuis. En als ze me zien rijden in de auto van het werk zijn ze supertrots.

Het mooiste aan werken bij Koskamp is de gezelligheid onderling en ook de vrijheid die je hebt als je in de auto zit. Ik ben er heel blij mee, maar ik zal mijn collega’s bij Eleq wel heel erg missen!’