Met een brede glimlach trekt Max een werktekening van een op maat gemaakte trap uit de stapel, om uit te leggen welke speciale handelingen er allemaal gedaan moeten worden om een veilige opstap te maken. Ruim anderhalf jaar werkt hij inmiddels bij Altrex, en in die maanden heeft hij ontzettend veel nieuwe dingen geleerd.

 Na een jaar stage, waarbij Max begon bij de trappenlijn en al gauw daarna naar de afdeling “special products” mocht, beviel hij zo goed dat hij inmiddels al een half jaar onder begeleiding van Eddy van der Weide van NoordWestGroep, bij Altrex werkt.

Eddy bezoekt het bedrijf eens per maand en praat dan niet alleen met Max, maar ook met Noel (voorman productie) en Willem, Max’ begeleider op de werkvloer. Ook Willem is erg enthousiast over de voortgang: ‘Max is jong en leergierig. Als je ziet hoe serieus hij werkt… Ik heb veel vertrouwen in hem. We gaan hem veel leren, want dit is duidelijk een jongen waar je in de toekomst mee vooruit kan.’

Als hij zich laat ontvallen dat er vanaf volgende week vrijdag ook gestart wordt met het leren lassen, begint Max helemaal te stralen. Dat was al langere tijd een van zijn grootste wensen. Willem haast zich te zeggen dat er wel eerst gestart gaat worden met het lassen van kleine proefstukjes en dat er daarnaast waarschijnlijk ook nog scholing gevolgd moet worden, maar Max zijn dag kan al niet meer stuk.

Als hem gevraagd wordt wat werken bij Altrex zo speciaal maakt, antwoord hij zonder aarzelen: ‘Je leert hier heel veel, en elke keer weer nieuwe dingen. In de voorbewerking heb ik bijna alles geleerd. Kan nu werktekeningen lezen en de meeste machines bedienen. Als het lassen er nu bij komt, kan ik straks alles.’

Eddy beluistert het tevreden: ‘Er blijven voorlopig nog wel wat nieuwe zaken die nog geleerd moeten worden, maar Willem begeleidt hem erg goed. Het is de bedoeling dat onze cliënten zich verder ontwikkelen om vooruit te komen. De begeleiding bij Altrex is een prachtig voorbeeld hoe je mensen uit het doelgroepregister kunt ontwikkelen.