Gepubliceerd Op: 31 januari 2023

In weer en wind…

’t Is dinsdagmiddag en we waaien bijna uit onze laarzen. Tjonge wat een koude wind, maar de zon maakt een hoop goed. Van november tot en met april duurt de klus voor Henk Knol in Ossenzijl.

“Er wordt hier een nieuwe kademuur gezet”, zegt Henk. Henk zorgt o.a. voor het bedienen van de noodbrug, regelt het verkeer ter plekke, strooit zout bij gladheid en helpt waar nodig de mannen van de Beens Groep met hand en spandiensten. Maar dat niet alleen, ’s ochtends als de rest van de mannen nog lekker in hun warme auto’s zitten op weg naar de klus, is Henk al bezig met het zetten van de koffie. “Als de mannen de schaftkeet inkomen is er voor iedereen een lekker bakkie”, zegt Henk met een brede lach. Ook de juf van het schooltje en haar klasje zijn blij met Henk dat blijkt wel uit de wijze waarop ze hem allemaal vrolijk groeten.

Henk is uitgerust met een veiligheidshelm en plofvest, voor als hij te water raakt. “Dat is verplicht hier op de bouwplaats. Veiligheid voor alles, dus dikke prima”, zegt Henk. Wij zijn hartstikke trots op deze enthousiaste collega, die deze tijdelijke baan zo super goed oppakt!

Deel dit bericht!