Medewerkers van NoordWestgroep uit Steenwijk hebben nieuwe infopanelen en zitbanken geplaatst in De Weerribben.

De informatiepanelen met duidelijke kaart helpen de wandelaar, fietser en mensen met de boot om te bepalen waar ze zijn. Zo zijn er op verschillende plekken informatiepanelen geplaatst met een grote kaart waar de verschillende routes op staan. Daarnaast bieden de panelen informatie aan bezoekers over wat er allemaal te zien is in het gebied. De informatiepanelen zijn ontwikkeld door Staatsbosbeheer en geplaatst door de NoordWestgroep.

Staatsbosbeheer werkt al vele jaren samen met de NoordWestgroep. Verschillende klussen worden uitgevoerd in de natuur van De Weerribben. In de winter zijn dit bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden, en zomers recreatieve klussen. In het waterrijke gebied van De Weerribben vergt dit goede organisatie, door bijvoorbeeld met pontons naar de afgesproken plek materieel te vervoeren.

Naast het plaatsen van informatievoorzieningen zijn er ook in opdracht van Staatsbosbeheer verschillende zitbanken vernieuwd. Oude bankjes zijn verwijderd, en degelijke zitbanken zijn er voor in plek gekomen. Na de zomervakantie gaan er nog meer nieuwe voorzieningen worden geplaatst.

Vernieuwde informatiepanelen aan de Heuvengracht in De Weerribben (Foto Staatsbosbeheer, bron http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/79792/nieuwe-infopanelen-en-banken-in-weerribben/)