Gepubliceerd Op: 3 april 2023

NoordWestGroep gelooft in een wereld waarin iedereen mee mag doen!

Het sfeervolle bedrijfsrestaurant van NoordWestGroep was het decor voor de aftrap van een ‘vijfgangensmaaktour’. Tijdens deze tour hebben de raadsleden van de gemeente Steenwijkerland letterlijk en figuurlijk genoten van de vele ‘smaken’ die NoordWestGroep Steenwijkerland te bieden heeft.

De raadsleden, wisten de weg naar NWG in groten getale te vinden. “Wat een super goeie opkomst”, zegt een enthousiaste Arjen Mol (directeur-bestuurder NWG). Hij neemt ons mee op reis door het bedrijf. En laat iedereen kennismaken met de ambitie van NoordWestGroep. Hij en zijn collega’s geven aan waar NWG het verschil maakt als werkontwikkelbedrijf voor ondernemers/onderwijs/overheid en inwoners van de gemeente Steenwijkerland.

Ik tel weer mee
Tijdens deze vijfgangentour werden de gasten, elke keer op een andere afdeling van NWG, culinair verrast met door BroodjeSteenwijk.nl (een van de bedrijfsonderdelen van NWG) heerlijk klaargemaakte gerechten met ingrediënten uit de streek. Collega’s van NWG doen hun persoonlijke verhaal en geven het belang aan voor het bestaan van NWG. “Ik tel weer mee, mijn leven heeft weer zin. Ik heb mijn talent ontdekt en kan veel meer dan ik zelf had verwacht”, vertelt een van de vijf medewerkers van NWG, die hun persoonlijke verhaal hebben gedaan. “Ik kan me hier heel goed verder ontwikkelen en krijg nu zelfs de kans om aan een MBO-4 opleiding te beginnen, hoe tof is dat”, zegt een andere medewerker.

Springplank voor de jeugd
Naast het presenteren van de ‘harde’, uitstekende cijfers (NoordWestGroep scoort in vergelijking met de concullega’s, landelijk bijzonder goed) was er volop ruime voor persoonlijke verhalen en het stellen van vragen door Raadsleden. Er kwam o.a. uitleg over de rol van NoordWestGroep als ‘springplank’ voor de jeugd. Zodat zij na enige tijd regulier aan het werk kunnen in Steenwijkerland. Maar ook over hoe steeds vaker de grote spelers in ondernemend Steenwijkerland elkaar weten te vinden om samen te werken. Zodat het vraagstuk van het nijpende personeelstekort kan worden opgelost.

De kracht van werk
“Wij geloven in de kracht van werk. In duurzaam en eerlijk werk voor de huidige en toekomstige generaties”, benadrukt Arjen Mol nog eens, dat is waar wij ons dagelijks met veel enthousiasme en passie voor inzetten. Het waren bijzonder waardevolle uren, waarbij tot slot de oproep werd gedaan aan de Raadsleden, om zeker een dagje mee te komen werken om de sfeer en het belang van NWG in Steenwijkerland nog beter te kunnen ervaren. Ben je als lezer geïnteresseerd en/of benieuwd wat NoordWestGroep voor je kan betekenen neem dan gerust contact met ons op.Deel dit bericht!