Op 20 augustus 2020 organiseerde NoordWestGroep voor de tweede keer dit jaar een open hiring: Solliciteren zonder gedoe! Uitkeringsgerechtigden van de gemeente Steenwijkerland die graag in de groenvoorziening, schoonmaak of productie aan het werk willen, konden langskomen om te vertellen waarom ze gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Een uitgebreide sollicitatiebrief, cv of lastig sollicitatiegesprek was allemaal niet nodig. Van de 28 mensen die zich hebben aangemeld tijdens de open hiringmiddag, zijn 15 mensen uitgenodigd om een week later al met werken te beginnen.

Open hiring is een laagdrempelige manier om aan het werk te gaan en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Sonja Fokkens, teamleider Arbeidsintegratie bij NoordWestGroep: ‘Voor ons was het de tweede keer dat we op deze manier mensen aan het werk helpen. Solliciteren is niet makkelijk en voor ons telt niet het (werk)verleden van kandidaten maar juist de motivatie waarom mensen aan het werk willen.’

Tussen 14 en 16 uur konden mensen laten weten waarom ze aan het werk willen bij NoordWestGroep en hun gegevens achterlaten. Directeur van NoordWestGroep Arjen Mol was blij met het resultaat: ‘deze mensen nemen de moeite om naar NoordWestGroep toe te komen. Ik wil hen graag honoreren op hun intrinsieke motivatie om te willen werken. Ik zie ook voldoende reden om open hiring te herhalen’. Sonja Fokkens kijkt ook positief terug op de middag: ‘dit is dé manier om iedereen evenveel kansen te geven op werk’. 

Solliciteren zonder gedoe! Voor de tweede keer een groot succes.