Gepubliceerd Op: 24 februari 2022

Trijn Jongman werkt mee aan betekenisvol werk

Wethouder Trijn Jongman heeft een werkbezoek gebracht aan NoordWestGroep.
Ze heeft kennis gemaakt met onder andere de collega’s van NWG Industrie. En hard meegewerkt om de productie voor DYKA op tijd gereed te krijgen. Tineke Kuyt, medewerkster NWG Industrie: “Wat goed dat mevrouw Jongman met eigen ogen kan zien en kan ervaren met hoeveel plezier we hier werken”.

WOL
Na de klus op de DYKA-afdeling is wethouder Jongman naar de WOL (werken op locatie) van Kelders Kooien gegaan. Na een korte werkinstructie had ze het werk al snel onder de knie en kon voorman Ron Wiltinge door met zijn eigen werkzaamheden. Wiltinge gaf aan super trots te zijn op wat zijn team heeft bereikt. “Wat mooi dat ik dit kan delen met mevrouw Jongman en met Steenwijkerland” zei hij.

Solliciteren zonder gedoe
Tot slot heeft wethouder Jongman een bezoek gebracht aan NWG Kopwerk. Dit is het bedrijfsonderdeel van NoordWestGroep waar elke donderdag tussen 10.00 – 14.00 uur “solliciteren zonder gedoe” wordt georganiseerd. Waar iedereen die wil en kan werken zich vrijblijvend kan melden om zonder cv, te kijken wat de mogelijkheden in werk zijn.

Wethouder Trijn Jongman kijkt terug op een prachtige en productieve ochtend. “Een dag meelopen is erg interessant én ontzettend leerzaam. En wát een bewondering heb ik voor de mensen die hier keihard en met heel veel plezier aan het werk zijn. De NoordWestGroep biedt volop kansen en mogelijkheden om te mee te doen in de samenleving en daar een bijdrage aan te leveren. Uiteindelijk willen we dat toch allemaal. Top om dat hier in de praktijk te zien.’

Deel dit bericht!