Gepubliceerd Op: 31 maart 2022

Workshop ‘hoe gaat het met ons?’

Zilveren Kruis helpt mee aan duurzame inzetbaarheid collega’s NWG

Recent is het Zilveren Kruis langs geweest om de Workshop ‘Hoe gaat het met ons?’ te geven.
Deze workshop werd gegeven aan een aantal medewerkers van NWG Industrie (bedrijfsonderdeel van NoordWestGroep).
Doel van de workshop was om op een laagdrempelige manier het gesprek tussen leidinggevenden en medewerker(s) en medewerkers onderling over gezondheid in het algemeen mogelijk te maken en daarmee de eigen regie van de medewerker te bevorderen.


Het werd een geslaagde bijeenkomst! Directeur Arjen Mol had voor de workshop een mooie vlog gemaakt over wat NWG op dit moment allemaal doet en heeft gedaan voor medewerkers om zowel mentaal als fysiek gezond te blijven. Daarnaast heeft Martinus (assistent – teamleider NWG Industrie) een presentatie gehouden waarin hij aangaf wat hij persoonlijk doet om zijn gezondheid te bevorderen. Vervolgens zijn de medewerkers onderling in gesprek gegaan over dit onderwerp. Uiteindelijk zijn er drie thema’s gekozen (meer ontspannen, gezonde voeding, beter slapen) die we met z’n allen verder gaan uitwerken.


Het was fijn om te zien dat iedereen erg enthousiast is over dit onderwerp en dat NoordWestGroep als bedrijf al veel doet om de gezondheid van de medewerkers te bevorderen! Denk hierbij aan:
 Er wordt geen alcohol geschonken binnen NWG.
 Er is een antirook cursus gegeven.
 We hebben meegedaan aan ‘Dry January’.
 Gezonde voeding in ons bedrijfsrestaurant met o.a. fruit op het werk.
 Gezonde afhaalmaaltijden te verkrijgen in ons bedrijfsrestaurant 1x per week.
 Gezonde, betaalbare lunch waarbij NWG € 1,- sponsort.
 Aanleg v/e kas met verse producten voor ons bedrijfsrestaurant.
 Het bedrijfsrestaurant is verbouwd en een aantrekkelijke plek geworden om te zitten. Er zijn o.a. roomdividers geplaatst in de vorm van bloembakken om rustige zitplekken te creëren.
 Er zijn picknicksets aangeschaft, zodat mensen lekker buiten kunnen zitten.
 Er is van alles gedaan om de werkomgeving te verbeteren.
 Er staan regelmatig gezonde recepten in de nieuwsbrief.
 Iedereen heeft een Slow cocker gekregen in zijn/haar kerstpakket.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan… en dat is ook wat we zeker gaan doen! We blijven als NWG, met behulp van onze interne vitaliteitsgroep, inzetten op duurzame inzetbaarheid voor onze collega’s. Zodat iedereen zoveel mogelijk in de gelegenheid wordt gesteld om zich te laten meeslepen door de kracht van werk en we samen Steenwijkerland mooier kunnen maken.

Deel dit bericht!